Mitä pilates on

Pilates -menetelmä on Joseph Hubertus Pilateksen kehittämä kehonhallintamenetelmä. Pilates kutsui menetelmäänsä termillä Contrology, jonka hän määritteli kirjassaan ”Return to Life Through Contrology” täydelliseksi kehon, mielen ja hengen koordinaatioksi. Menetelmän avulla voi saavuttaa täydellisen oman kehon hallinnan.

Pilates -menetelmän periaatteet

Pilates -menetelmässä on kuusi keskeistä periaatetta, jotka vahvistavat, parantavat ja tehostavat työskentelyn laatua. Periaatteet ovat hengitys, keskittyminen kontrolli, keskusta, tarkkuus ja virtaavuus. Periaatteita noudattamalla saadaan harjoittelusta paras mahdollinen hyöty.

Pilates matto- ja laiteharjoitukset

Pilates-mattoharjoitukset keskittyvät pääsääntöisesti kehon keskustan vahvistamiseen. Harjoitukset tehdään tavallisesti matolla eri alkuasennoissa selinmakuulla, vatsamakuulla, kyljellä, konttausasennossa, istuen ja seisten. On tärkeätä aloittaa mattoharjoitukset alkeistason harjoituksista ja edetä systemaattisesti kohti keskitasoa, edistynyttä ja erittäin eristynyttä tasoa. Tällä tavoin edeten valmistetaan kehoa vaativamman tasoisiin harjoituksiin asteittain ja terveellä tavalla. Liian aikaisin liian vaativien harjoitusten suorittaminen saattaa johtaa loukkaantumiseen. Jos harjoituksia ei tehdä pilates-menetelmän periaatteita noudattaen, menetelmän hyödyt jäävät saavuttamatta.

Pilates kehitti laitteet avustamaan perusmattoliikkeissä. Laitteiden avulla voidaan harjoittaa tehokkaammin keskustan lisäksi ylä- ja alaraajojen lihaksia. Laitteet mahdollistavat koko keholla vastusta vastaan tapahtuvan harjoittelun. Jousia käyttämällä lihakset tulevat vahvoiksi ja jänteviksi ilman, että lihaksen massa lisääntyy. Pilates-laitteita, jotka ovat käytössä useimmissa studioissa, on kolme: Reformer, Cadillac ja Chair.

Pilates -menetelmän hyödyt ja vaikutukset 

Pilateksen mukaan fyysinen kunto on onnellisuuden ensimmäinen ja tärkein edellytys. Edelleen Pilatesta siteeraten: ” fyysistä kuntoa ei voida saavuttaa toiveajattelulla tai ostamalla, vaan suorittamalla päivittäiset harjoitukset.”

Pilateksen mukaan menetelmä kehittää kehoa kauttaaltaan, korjaa virheellisiä asentoja, palauttaa fyysistä elinvoimaa, virkistää mieltä ja kohottaa mielialaa. Menetelmän avulla saavutetaan joustavuus, luonnollinen viehkeys ja taito, joka heijastuu tapaan kävellä, toimia ja tehdä työtä. Yksi merkittävimmistä tuloksista on saavuttaa mielenhallinnalla täydellinen kehon hallinta.

Pilates -menetelmän hyödyt riippuvat yksinomaan siitä, että harjoitukset suoritetaan tarkkaan ohjeiden mukaan ja että harjoittelu on säännöllistä. 

Ota meihin yhteyttä

040 7565 499

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa