"Hyvä fyysinen kunto on onnellisuuden tärkein edellytys." -Joseph Pilates

Joseph Hubertus Pilates

Joseph Hubertus Pilates (1883-1967) syntyi Saksassa Mönchengladbach nimissä pienessä kaupungissa lähellä Düsseldorfia. Hän oli lapsena sairaalloinen kärsien reumaattisesta kuumeesta, riisitaudista ja astmasta. Jo nuorena Joseph harrasti useita liikuntalajeja parantaakseen terveyttään. Lajivalikoimaan kuului muun muassa voimistelu, paini, hiihto miekkailu, jooga, Zen-meditaatio ja nyrkkeily. Hän oli erittäin kurinalainen lapsi ja 14 ikävuoteen mennessä hän oli täysin parantunut sairauksistaan. Hänen kehonsa oli hyvin kehittynyt ja hän toimi muun muassa taiteilijoiden mallina.

Vuonna 1912 Pilates muutti Englantiin, jossa hän työskenteli nyrkkeilijänä ja opetti itsepuolustusta.  Hän joutui ensin Lancasteriin ja myöhemmin Isle of Manin saarelle. Tämä aika oli erittäin merkityksellistä hänen henkiselle kasvulleen ja pilates-menetelmän kehittämiselle.

Isle of Manin saarella Pilates alkoi kuntouttaa sodassa loukkaantuneita. Hän käytti sänkyjen jousia kytkien ne vuoteiden päätyihin. Vastusta hyödyntäen potilaiden lihasvoima palautui nopeammin ja Josephin ohjauksessa potilaat kuntoutuivat huomattavasti muita nopeammin. Vuonna 1918 vallinnut influensaepidemia tappoi ihmisiä enemmän kuin sota, mutta ihmiset, jotka olivat harjoitelleet Pilateksen ohjauksessa, eivät edes sairastuneet.

Sodan jälkeen Pilates palasi Saksaan ja opetti itsepuolustusta ja harjoitutti poliiseja Hampurissa. Tänä aikana hän kiinnostui modernista tanssista ja työskenteli Rudolf von Labanin ja Mary Wigmanin kanssa. Hän kiinnostui myös holistisesta itämaisesta lääketieteestä ja homeopatiasta.

Pilates ei kuitenkaan pitänyt Saksan poliittisesta ilmapiiristä, vaan muutti Amerikkaan vuonna 1926. Matkalla Amerikkaan Pilates tapasi tulevan vaimonsa Claran, joka oli sairaanhoitaja. Yhdessä vaimonsa kanssa Joseph avasi pilates-studion New York City Ballet´n vierelle. Monet tanssijat tulivat studioon loukattuaan selkänsä tai raajansa. 1940 -luvun loppuun mennessä Pilateksella oli tanssijoista huomattava asiakaskunta.

Pilates työskenteli New Yorkissa aina kuolemaansa vuoteen 1967 asti. Uransa aikana hän sertifioi ainoastaan kaksi opettajaa. Heistä Lolita San Miguel kouluttaa edelleen pilates-opettajia kiertäen yhä, yli 80 –vuotiaana, ympäri maailmaa.

Ota meihin yhteyttä

040 7565 499

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa