Opettajat

Opettaja Marjo Rask

Marjo RaskMarjo aloitti työuransa fysioterapeuttina. Työkokemusta kertyi Invalidisäätiön sairaalassa, Kangasalan terveyskeskuksessa sekä yksityisessä fysikaalisessa hoitolaitoksessa Saksassa. Kansanterveystyöhön erikoistumisen jälkeen Marjo suoritti sairaanhoidon opettajan tutkinnon ja toimi yli 15 vuotta fysioterapian opettajana Tampereen terveydenhuolto-oppilaitoksessa. Vuoden 2000 taitteessa työn sisältö vaihtui yrittäjyydeksi ja kehonhallintamenetelmien opettamiseksi ja kouluttamiseksi. Muutto Lontooseen vuonna 2001 antoi uuden suunnan työuralle. 

Pilates-koulutukset

Vuosina 2001–2003 Marjo työskenteli Lontoossa Method Putkisto Studiossa pilates- ja Method Putkisto -ohjaajana, studiomanagerina sekä opettajana Method Putkisto -ohjaajien koulutuksessa. Lontoossa Marjon opinahjoksi valikoitui The Pilates Place Southwest, jossa opettajana toimi arvostettu ja kokenut Meghan Hoffman. Tästä koulutuksesta Marjo valmistui Pilates Foundation UK:n sertifioimaksi pilates-opettajaksi (Comprehensive Mat and Equipment).  

Lolita's Pilates Master Mentor Program -koulutuksen Marjo suoritti vuosina  2012–2013. Kouluttajana toimi Lolita San Miguel, Joseph Hubertus Pilateksen sertifioima ensimmäisen sukupolven pilates-opettaja (First Generation Pilates Teacher). Koulutus oli suunnattu kokeneille pilates-opettajille ja se järjestettiin Mönchengladbachissa (Saksa), Prahassa (Tsekki) ja Dortmundissa (Saksa). Tämän koulutuksen myötä Marjo on Second Generation Pilates Teacher ja Lolita San Miguel Pilates Master.

Lolita's Legacy Pilates Teacher Training Program 2013–2014. Tämä koulutus järjestettiin Lolita's Legacy Pilates Master Mentor Program -koulutuksen jo suorittaneille opettajille Mönchengladbachissa, Prahassa ja Floridassa (USA). Lolita's Legacy Pilates Teacher Training Program antoi Marjolle pätevyyden kouluttaa pilates-opettajia Lolitan Legacy -konseptin mukaisesti.

Marjo aloitti Suomen ensimmäisen Lolita's Legacy Pilates Teacher Training -koulutuksen syyskuussa 2014.  

Muut koulutukset

Rosen-terapeutti v. 1999
Kasvatustieteen maisteri 2008, Tampereen yliopisto
Yamuna Body Rolling- ja Yamuna Face Ball -ohjaaja 2008–2009. Marjo ja hänen tyttärensä Naomi olivat Suomen ensimmäiset Yamuna Body Rolling- ja Face Ball -ohjaajat.

Vierivät kivet eivät sammaloidu

Marjo kouluttautuu edelleen kansainvälisissä pilates-koulutuksissa. Oppia hän on saanut Meghan Hoffmanin ja Lolita San Miguelin lisäksi muun muassa seuraavilta alan kansainvälisiltä huipuilta: Kathy Gorey, Alan Herdman, Brett Howard, Michael King, Anthony Lett, Nora St. John ja Elisabeth Larkam.

Alan koulutukset, pitkä työura ja omakohtainen harrastuneisuus ovat saaneet Marjon vakuuttuneeksi pilates-, Yamuna Body Rolling- ja Face Ball -menetelmien lukuisista terveyttä ja hyvinvointia edistävistä vaikutuksista. Marjo iloitsee siitä, että voi auttaa asiakkaitaan matkalla kohti terveyttä, hyvinvointia ja hyvää oloa. 

Opettaja Naomi Rask

Naomi RaskMusiikki ja liikunta ovat kuuluneet Naomin elämään lapsesta asti. Vuosien varrella aktiivinen ikiliikkuja on ehtinyt kokeilla lukuisia lajeja. Vuonna 2002 astanga-jooga ja muutaman vuoden myöhemmin pilates veivät hänet mennessään muun liikunnan jäädessä taka-alalle. Naomi valmistui diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta vuonna 2000 ja työskenteli muutaman vuoden erilaisissa tekniikan alan töissä. Loppuvuodesta 2003 hän vaihtoi alaa ja ryhtyi yrittäjäksi. Tietokoneen ääressä istuminen vaihtui syvävenytys- ja joogaryhmien opettamiseksi. Kiinnostus kehotyöskentelyä kohtaan sai alkunsa tarpeesta kuntouttaa omaa lapsuudessa syntynyttä selkävauriota ja sen mukanaan tuomia kipuja, liikerajoituksia ja virheasentoja. Kehotietoisuuden lisääntyessä, kehonhallinnan kasvaessa ja kipujen vähentyessä kiinnostus muuttui haluksi auttaa muita löytämään liikkumisen ilo ja saamaan valmiudet elää joustavassa, voimakkaassa ja kivuttomassa kehossa.  

Pilates-opettajaksi Naomi valmistui Pilates Place Tampereen ensimmäisestä kansainvälisestä pilates-opettajakoulutuksesta helmikuussa 2006. Naomi on hankkinut monipuolista koulutusta ja kokemusta useilta eri aloilta Suomessa ja ulkomailla. Peruskoulutuksensa lisäksi hän on Yamuna Body Rolling, Face Ball ja Flexi-Bar -ohjaaja. Pedagogisen pätevyyden Naomi sai lokakuussa 2010 Tampereen ammatillisesta korkeakoulusta. Joulukuun alussa 2015 Naomi valmistui kosmetologiksi tiiviin seitsemän kuukauden opiskelun tuloksena. Tällä hetkellä hän syventää pilates-osaamistaan Lolita´s Legacy Teacher Training Program –koulutuksessa ja opiskelee lymfa-hierojaksi. Jos kaikki menee suunnitelman mukaan, vuoden 2016 aikana Naomi saa Third Generation Pilates Teacher –sertifikaatin ja lymfa-hierojan pätevyyden.

Opintojensa ohessa Naomi työskentelee tällä hetkellä työelämä-valmentajana, opettaa muutamia pilates- ja joogatunteja viikossa sekä tekee hemmottelevia kasvo-, jalka- ja käsihoitoja Kauneushoitola Kastehelmessä. Halu auttaa, rakkaus terveydestä, hyvinvoinnista ja kauneudesta huolehtimiseen, niiden ylläpitämiseen ja vaalimiseen sekä pohjaton uteliaisuus ja into oppia uutta ovat kuljettaneet Naomia läpi elämän ja mahdollistavat antoisan ja inspiroivan työskentelyn ihanien ihmisten parissa.

Suosittele meitä